Верещук зустрілася з дітьми, яких евакуювали з «Азовсталі»

Верещук зустрілася з дітьми, яких евакуювали з «Азовсталі»

Фото
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зустрілася з дітьми, яких вдалося евакуювати з «Азовсталі» у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що за сприяння Президента Володимира Зеленського та безпосередньої участі Верещук за останні декілька днів із заблокованого Маріуполя евакуювали понад 500 людей.

"Понад два місяці наші громадяни жили у бомбосховищах, не мали нормальної їжі, води та засобів зв’язку. Сьогодні вони вже у Запоріжжі і проходять перший етап адаптації", - йдеться у повідомленні.

Серед врятованих маріупольців є і діти. З ними майже одразу після успішної евакуації зустрілася Верещук. Діти розповіли, як бачили двомісячні жахи війни, руйнування власних будинків та загибель близьких, а також поділились планами на майбутнє та мріями.

Своєю чергою, віцепрем’єр-міністр подарувала маленьким маріупольцям сучасні планшети, щоб діти були на зв’язку із друзями та рідними й мали змогу розважатися.

Представники Мінреінтеграції допомагають людям поновити документи, банківські картки, отримати речі першої необхідності, одяг, продукти, налагодити зв'язок та в подальшому відправлять на відпочинок до західних регіонів.

Наразі операція з евакуації українських громадян з Маріуполя триває.

Читайте також: Україна домовляється про порятунок людей з «Азовсталі», але для цього потрібна тиша - Зеленський

Як повідомлялось, у межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

4 травня в рамках маріупольського гуманітарного коридору евакуювали 344 людини. Це жінки, діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострілки.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-