Кулеба запевнив восьмирічного Єгора з Маріуполя, що Україна ніколи не здасться

Кулеба запевнив восьмирічного Єгора з Маріуполя, що Україна ніколи не здасться

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна ніколи не здасться і чинитиме опір російській агресії до перемоги над ворогом.

Про це глава української дипломатії написав у Твіттері, коментуючи щоденник восьмирічного маріупольця Єгора.

«З 24 лютого померли дві мої собаки, і моя бабуся Галя, і мій улюблений Маріуполь», – написав восьмирічний Єгор у своєму щоденнику, ховаючись від російських бомб. Його дідусь теж помер. Він, його сестра та їхня мати були поранені. Україна ніколи не здасться і не втомиться. Ми повинні перемогти», - зазначив Кулеба.

Щоденник восьмирічного Єгора, який він вів під час обстрілів міста, опублікував у Фейсбуці мешканець Маріуполя Євгеній Сосновський. У своєму щоденнику хлопчик пише, що йому 8 років, мамі - 38, сестрі - 15, вони отримали поранення. «У мене рана на спині, вирвана шкіра. У сестри — поранення голови. У мами — вирване м'ясо на руці і дірка в голові», — написав школяр. Він також намалював людей зі зброєю, загиблих, обстріляні та згорілі будинки.

Як повідомлялося, вторгнення росії спричинило у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Читайте також: Монастирський: Евакуація із Маріуполя має продовжитися, якщо дозволить безпекова ситуація

У межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-