Французькі експерти цього тижня починають експертизи ДНК тіл у Бучі

Французькі експерти цього тижня починають експертизи ДНК тіл у Бучі

Укрінформ
Французи допомагають українській стороні своїми експертами, і з вівторка вони мають почати експертизи ДНК тіл у Бучі.

Про це в ефірі українських телеканалів заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає кореспондент Укрінформу.

«Французи, вони не у спільній слідчій групі, але вони допомагають експертами тут, українській стороні. Вони заїхали давно і давно мали виїхати, але залишилися. І з завтрашнього дня вони починають експертизи ДНК у Бучі. Тобто, французька група залишається з нами ще днів на 10, потім буде ротація, і знову французи будуть», - повідомила Венедіктова.

Вона уточнила, що литовці, які входять до складу спільної слідчої групи, мають приїхати на цьому тижні.

Читайте також: В Україні висунули першу підозру у вбивстві цивільних російському військовому

«Литва буде, я так розумію, у вівторок. Вони до нас приїжджають і починають проводити розслідування у рамках цієї спільної слідчої групи. І вони з нами розслідують, - і для нашого провадження, і для власного. Допити переселенців, - вони зможуть зробити їх там собі, і ми можемо використовувати їх результати, і вони використовують ці результати. Тобто, ми економимо часовий і людський ресурс і швидко рухаємося», - поінформувала очільниця Офісу генерального прокурора.

За її словами, українській стороні також допомагає група словаків, які працюють з нашими правоохоронцями і допомагають їм у розслідуванні.

Це важливо, вважає генпрокурор, у тому числі через людський ресурс, коли ці особи приїжджають зі своїми можливостями і рухаються з українськими правоохоронцями пліч-о-пліч, і тому, що ці люди повертаються до своїх європейських країн і розказують про те, що вони бачили.

Читайте також: Керував боями на Київщині: командувачу Східного військового округу зс рф повідомили про підозру

«Що це – не коли російська сторона каже, що Буча – це фейк, а коли туди приїжджають слідчі і бачать мертві тіла, і працюють з ними. А це робота ще та, ви розумієте. Тобто, одна справа подивитися по телевізору, і зовсім інша історія – провести експертизу трупа у морзі, або ексгумацію. Тому для нас, української влади, української сторони, дуже важливо показувати, хто тут вчиняє ці воєнні злочини», - заявила генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Венедіктова поінформувала, що у Євроюсті відбулося засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів рф в Україні.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-