Керував боями на Київщині: командувачу Східного військового округу зс рф повідомили про підозру

Керував боями на Київщині: командувачу Східного військового округу зс рф повідомили про підозру

Укрінформ
Командувачу Східного військового округу зс рф генерал-полковнику Олександрові Чайку, який керував військовою операцією зі спроби захоплення Києва, повідомили про підозру.

Про це у Фейсбуці повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

За словами Венедіктової, російський генерал-полковник Олександр Чайко, який очолює угруповання «Схід», брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих йому підрозділів на територію північних областей України.

"Саме він керував військовою операцією зі спроби захоплення столиці із західного напрямку. Зібрані нами докази стали підставою для повідомлення російському генералу про підозру у веденні агресивної війни проти України з метою порушення її територіальної цілісності (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України)», - зазначила Генпрокурор.

Читайте також: Французькі експерти допоможуть з ідентифікацією невпізнаних у Бучі — Венедіктова

Вона поінформувала, що прокурори ОГП спільно з оперативними співробітниками Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції під час слідчих дій на території Київщини встановили, що Чайко впродовж двох тижнів березня 2022 року перебував у селі Здвижівка Бучанського району.

«Там у захопленому дитсадку він облаштував штаб, з якого керував бойовими діями. А на стадіоні захопленої окупантами школи у селі Катюжанка він вручав підлеглим військовослужбовцям держнагороди рф. Їхні «подвиги» ми зараз розслідуємо, перевіряючи генерала та його армійців на причетність до вчинення також воєнних злочинів проти мирного населення Київщини та інших регіонів України», - заявила Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня генпрокурор заявила, що правоохоронці повідомили про підозру генерал-майору Росгвардії Сергію Буракову, який керував операцією із захоплення Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-