СБУ викрила жителя Миколаєва, який збирав інформацію для російських спецслужб

СБУ викрила жителя Миколаєва, який збирав інформацію для російських спецслужб

Фото
Укрінформ
Жителя Миколаєва викрили у збиранні інформації розвідувального характеру для російських спецслужб.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Миколаївській області, передає Укрінформ.

Контррозвідники задокументували, що мешканець Миколаєва збирав інформацію розвідувального характеру щодо військових підрозділів Збройних сил України, які дислокуються на території Миколаївського регіону. Також він документував розташування підрозділів військово-цивільної адміністрації та об’єктів критичної інфраструктури з метою передачі інформації представникам російських спецслужб.

Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин України з власної ініціативи надав свої персональні дані та підтвердив бажання співпрацювати зі спецслужбами рф, за що систематично отримував грошові перекази на особисту банківську картку.

Фігуранта затримали під час виконання чергового завдання представників країни-агресора та передання їм інформації щодо місця дислокації одного з військових підрозділів ЗСУ (з метою завдання ракетних ударів по цьому об’єкту).

Читайте також: На Миколаївщині затримали російських військових, які хотіли захопити АЕС

Мешканцю Миколаєва оголошено про підозру щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-