У Маріуполі від ворожого обстрілу загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова

У Маріуполі від ворожого обстрілу загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова

Укрінформ
У Маріуполі від ворожих снарядів загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова, разом із нею загинула і її матір.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

«Російський агресор продовжує вбивати українців у розв’язаній ним страшній війні. Черговою жертвою путінських військ стала перспективна спортсменка Донеччини Аліна Перегудова, яка загинула від ворожих снарядів у місті Маріуполь… Разом із Аліною російські солдати вбили в Маріуполі її матір», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вихованка Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та учениця Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, Аліна у свої 14 років входила до складу спортсменів-кандидатів збірної команди України. Торік на національному чемпіонаті серед дівчат U17 вона виборола золоті нагороди і прагнула здобувати перемоги на змаганнях найвищого рівня й надалі.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: ООН робить все від неї залежне для порятунку цивільних у Маріуполі – Гутерреш

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-