російські загарбники беруть у заручники співробітників ДСНС в Маріуполі - ЗМІ

російські загарбники беруть у заручники співробітників ДСНС в Маріуполі - ЗМІ

Укрінформ
російські загарбники беруть у заручники співробітників ДСНС в заблокованому Маріуполі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцевий сайт 0629, якому стало відомо про випадки примусового утримання працівників під контролем окупантів.

«Російські окупаційні війська, а також їх найманці беруть у заручники співробітників ДСНС, а також інших працівників комунальних служб Маріуполя, які хочуть залишити місто», - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що в Бердянську чоловіка, який намагався виїхати з родиною до Запоріжжя, спочатку заарештували, а потім повернули до Маріуполя працювати на розчищенні розбомблених російською армією завалів.

Читайте також: Втрачене життя: довоєнний Маріуполь очима вбитого фотографа

Минулого тижня рашисти увірвались у будинок, в якому тимчасово мешкали двоє співробітників ДСНС у селищі Урзуф. Ті вже склали речі, щоб виїжджати на контрольовану Україною територію разом з родинами, проте пізно ввечері їх обох затримали. Родини чіпати не стали. Одного з рятувальників тримали тиждень. Його били, забрали всі документи, а також мобільний телефон, і нічого з цього не повернули, навіть паспорт. Після тижня утримання змусили повернутись до Маріуполя. Зараз чоловік вимушений працювати на розчищенні проспекту Миру.

Його напарник досі перебуває у полоні. Кажуть, окупанти обіцяли його відпустити 9 травня – будуть змушувати його йти у колоні в так званому марші з цинічною назвою «Бессмертный полк».

У соцмережах шириться інформація, що очільник аварійно-рятувальної служби Маріупольської міської ради Олександр Татай також розсилає повідомлення і телефонує своїм співробітникам із закликами повернутися до роботи. Але не виключається, що до Татая могли бути застосовані такі ж самі примусові дії, як і до інших співробітників ДСНС.

Читайте також: Під Маіруполем окупанти «відкопали» Леніна

«Ми намагалися зв’язатися з Олександром Татаєм. Він побачив повідомлення від 0629, проте нічого не відповів. За інформацією 0629, окрім рятувальників, окупанти також повністю закрили виїзд всім робітникам комунальних служб Маріуполя. Хочуть примусити їх до співпраці з окупантами. Хтось же має відновлювати місто. І це точно будуть не росіяни», - повідомляють журналісти місцевого сайту.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-