Втрачене життя: довоєнний Маріуполь очима вбитого фотографа

Втрачене життя: довоєнний Маріуполь очима вбитого фотографа

Фото
Укрінформ
Світле, у мирних вогнях в обіймах морських хвиль – такий вигляд мав Маріуполь до повномасштабного вторгнення російських загарбників на світлинах фотохудожника Віктора Дєдова. Сьогодні таких пейзажів у міста більше немає, як і автора цих фото.

Роботи Віктора Дєдова його дружина Наталія опублікувала в Фейсбуці в пам’ять про довоєнний Маріуполь і чоловіка, який загинув удома під час обстрілу російськими військами. 

«Останнім часом Віктор дуже багато фотографував місто. Він завжди бачив красу там, де, здається, просто щось звичайне», – розповідає Наталія Дєдова в інтерв’ю «Маріупольському телебаченню». 

За її словами, чоловік був щасливий, коли його фотороботи радували інших.

Зараз росіяни перетворили Маріуполь на пекло на землі, там зруйновані фактично всі будівлі. В одній із них назавжди залишився і Віктор Дєдов.

Віктор Дєдов
Віктор Дєдов

«Маріуполь, проспект Миру, 105-69, 9 поверх. Від ліфта – ліворуч. Вітя назавжди залишився в нашій квартирі», – написала Наталія Дєдова. 

Читайте також: Місто-фортеця на Азовському морі: Маріуполь до та після російських снарядів

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня стало відомо про загибель у Маріуполі внаслідок обстрілів російськими загарбниками оператора телеканалу «Сігма» Віктора Дєдова. Журналіст із родиною перебував удома, коли 11 березня у квартиру прилетіли міни. Рідні Віктора вижили, а він загинув через пошкодження сонної артерії. Чоловіка не змогли поховати, бо за 4 дні через приліт снаряда будинок згорів.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Місто продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Фото: Віктор Дєдов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-