У Херсоні російські загарбники представили нових «керівників»-колаборантів

У Херсоні російські загарбники представили нових «керівників»-колаборантів

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники та колаборанти провели “нараду”, на якій представили нових “керівників” - “голову обласної адміністрації” та “голову міської адміністрації”.

Про це у Фейсбуці у відеозверненні повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

“Я переконаний, що ці колаборанти після нашої перемоги понесуть відповідальність, вони та їх спільники. А ці “призначення” є незаконні, тому що Херсон та Херсонщина — це Україна,” - сказав Лагута.

За його словами, на "нараді" у будівлі міської ради сьогодні представили так званих “голову Херсонської обласної адміністрації” Володимира Сальдо та “голову Херсонської міської адміністрації” Олександра Кобця.

Читайте також: Мешканців Миколаївщини та Херсонщини закликали не брати участь у «бутафорських референдумах»

Лагута нагадав, що команда Херсонської міської ради, після того, як 25 квітня будівлю зайняли озброєні загарбники, покинула приміщення та працювала сьогодні в іншому місці. З міської ради ворог зняв всю українську символіку, на охорону поставив своїх військових.

Як повідомляв Укрінформ, колишній мер Херсона Володимира Сальдо після захоплення міста військами рф був помічений на акції на підтримку російського вторгнення, організованій проросійським провокатором Кирилом Стремоусовим. Також він був на “нараді”, на якій обговорювалося співробітництво з рф, зокрема, робота “комітету порятунку за мир і порядок”. Пізніше Сальдо заявляв, що його змусили взяти участь у роботі “комітету порятунку”.

Читайте також: Зведення ОВА: найбільш неспокійною ніч була на сході та півдні, Херсонщина – на межі гумкатастрофи

Рішенням РНБО в Україні призупинено діяльність 11 проросійських партій, з-поміж них і «Блок Володимира Сальдо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-