На Харківщині СБУ викрила трьох колаборантів, які агітували за рф

На Харківщині СБУ викрила трьох колаборантів, які агітували за рф

Відео
Укрінформ
На Харківщині СБУ викрила трьох колаборантів у Красноградському районі, які в соціальних мережах виступали на підтримку дій росії.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Управління СБУ в Харківській області, передає Укрінформ.

«За останні декілька днів співробітники спецслужби викрили ще трьох колаборантів, котрі поширювали матеріали на шкоду інтересам України», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сімейна пара, мешканці Красноградського району, створювала та розповсюджувала інтернет-пропаганду «руzzкого мира».

Читайте також: СБУ затримала двох коригувальників вогню по підприємствах Укроборонпрому

«У своїх постах ця «парочка» повністю підтримувала агресію російської федерації проти України, висміювала українській народ та наших військових. На відео жінка намагалася переконати аудиторію, що обстріли Харкова здійснюють не російські окупанти, а самі українці», - зазначили у спецслужбі.

Ще один мешканець Красноградського району відкрито проводив проросійську пропаганду у соціальних мережах. Чоловік пояснював своїм знайомим і підписникам основні цілі «спеціальної операції» та заперечував злочинні дії загарбників.

Читайте також: На Харківщині повідомили про підозру колаборанту, який очолив окупаційну владу в Козачій Лопані

Наразі всім трьом повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють та руйнують мирні міста й села, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-