На Харківщині повідомили про підозру колаборанту, який очолив окупаційну владу в Козачій Лопані

На Харківщині повідомили про підозру колаборанту, який очолив окупаційну владу в Козачій Лопані

Укрінформ
На Харківщині заочно повідомили про підозру колаборанту, який очолив окупаційну владу у Козачій Лопані.

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Харківською обласною прокуратурою вжито всіх передбачених вимогами КПК України заходів та заочно повідомлено про підозру 46-річному громадянину України за фактом державної зради та за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, чоловік у березні 2022 року, перебуваючи на території смт Козача Лопань Харківського району, перейшов на бік ворога в воєнний час та добровільно зайняв посаду «голови адміністрації смт Козача Лопань Харківської області» на території, яка захоплена російськими військами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний надавав допомогу учасникам військових формувань рф з пошуку мешканців смт Козача Лопань, які брали участь в АТО/ООС, місцевих волонтерів та активістів. Також він налагодив забезпечення російських військовослужбовців спецтехнікою для будівництва блокпостів.

Читайте також: Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Окрім того, на зборах жителів Козачолопанського старостинського округу Дергачівської міської ради колаборант агітував місцевих мешканців до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до рф в цілому.

Псевдоголова в інтерв‘ю російським ЗМІ повідомив про можливість проведення референдуму на територіях, які окупували російські військовослужбовці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Управління СБ України в Харківській області.

Читайте також: На Харківщині прикордонники знищили артилерію і систему ППО росіян

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині п'ятеро поліцейських добровільно перейшли на службу до загарбників, щодо них розпочато кримінальні провадження за фактами державної зради.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-