Про гуманітарний коридор із «Азовсталі» домовленості немає - Верещук

Про гуманітарний коридор із «Азовсталі» домовленості немає - Верещук

Укрінформ
На понеділок, 25 квітня, немає домовленостей української та російської сторони щодо гуманітарного коридору для евакуації людей із Азовсталі у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі.

Вона зауважила, що сьогодні російська сторона вкотре заявила про існування коридору для виходу цивільних осіб з Азовсталі.

"Цьому можна було б вірити, якби росіяни багато разів до того не зривали гуманітарні коридори. Я знаю, що говорю, бо за дорученням Президента особисто веду такі переговори та займаюся організацією гуманітарних коридорів", - пояснила Верещук.

Читайте також: Верещук: Ми готові зробити все, щоб евакуювати людей з Азовсталі

Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, і не є гуманітарним коридором, наголосила Верещук.

"Отже, офіційно та публічно заявляю: про гуманітарні коридори з Азовсталі на сьогодні, на жаль, домовленостей немає", - сказала Верещук.

Вона додада, що Україна звернулася до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з Азовсталі для цивільних осіб.

Читайте також: Загарбники розганяють фейк, що на «Азовсталі» - сотні іноземних найманців

"Зокрема, ми просимо, щоб у гуманітарній колоні були присутні представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сподіваємося на результативність переговорів генерального секретаря ООН з російськими представниками", - додала Верещук.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 квітня провів розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних із Маріуполя, зокрема з Азовсталі, негайного обміну заблокованих військових.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-