Верещук: Ми готові зробити все, щоб евакуювати людей з «Азовсталі»

Верещук: Ми готові зробити все, щоб евакуювати людей з «Азовсталі»

Укрінформ
Українська сторона готова зробити все, щоб з «Азовсталі» спрацював гуманітарний коридор. 

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції, про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Ми готові! Всі «швидкі» готові, автобуси, ми готові йти пішки. І зробити все для того, щоб з Азовсталі спрацював гуманітарний коридор», – запевнила вона.

Верещук також повідомила, що наразі повної інформації про те, скільки їжі та питної води залишилося у мирних жителів, які переховуються на підприємстві, немає.

«Ми знаємо, що ані їжі, ані питної води, принаймні доставки її туди, не відбувається. Там немає фактично зв’язку, немає опалення, немає медичної допомоги, яка так потрібна», – констатувала Верещук.

Читайте також: Загарбники розганяють фейк, що на «Азовсталі» - сотні іноземних найманців

Вона закликала усіх в один голос засудити злочин росії, яка не допускає до цивільних, не дозволяє вижити навіть жінкам, дітям і пораненим, врятуватися тисячам людей.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 квітня провів розмову з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних із Маріуполя, зокрема з Азовсталі, негайного обміну заблокованих військових.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-