На Великдень загарбники депортували з Маріуполя до росії 149 людей, з них 23 дитини

На Великдень загарбники депортували з Маріуполя до росії 149 людей, з них 23 дитини

Укрінформ
На Великдень, 24 квітня, загарбники депортували із заблокованого Маріуполя до росії 149 людей, серед них 23 дитини.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«В Пасху окупанти депортували з Маріуполя до росії 149 людей, з яких 23 - діти. Всі зриви реальної евакуації до України призводять до посилення депортації маріупольців», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що всі зриви реальної евакуації до України призводять до посилення депортації маріупольців. Фактично окупанти не приховують своїх намірів - обмежити в кількості населення Маріуполя, розселити переважно в районі морського порту для забезпечення його обслуговування.

«З самого початку ми наголошували, що єдина та головна (у загарбників – ред.) мета контролю над Маріуполем, є доступ до порту, як найглибшого на Азовському морі. І облаштування там військової бази. Все це має обслуговувати обмежена кількість населення. Тепер бачимо тенденцію до підтвердження та реалізації», - пояснив радник мера.

Він підкреслив, що особливий цинізм рашистів – це самозвіти «банановї республіки» про гуманітарну допомогу - подачки маріупольцям.

«Нагадаю, в місті залишилось близько 100 тис. людей. Офіційні звіти сателітів окупантів кажуть, що вчора, в Велике свято було роздано… 5650 продуктових наборів. Тобто, по одному набору на 17,7 людей. Та як найвищий рівень цинізму - 140 дитячих наборів. Нема слів. Лють. Просто лють», - заявив Андрющенко.

Читайте також: В Мангуші у братській могилі поховані від 3000 до 9000 маріупольців - цифри підтверджуються

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-