В Мангуші у братській могилі поховані від 3000 до 9000 маріупольців - цифри підтверджуються

В Мангуші у братській могилі поховані від 3000 до 9000 маріупольців - цифри підтверджуються

Фото
Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники знову намагаються приховати масштаби вчиненого ними геноциду в місті – велику братську могилу в селищі Мангуш вони маскують «табличками».

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада.

«Окупанти знову намагаються приховати масштаби геноциду в Маріуполі. Величезну братську могилу в Мангуші вони маскують «табличками». Поки виходить дуже погано. На фото бачимо тільки один сектор захоронення, де, судячи з нумерації табличок, щонайменше 268 поховань. На супутникових знімках від 9 квітня спостерігаємо 4 таких сектори. Тож пропагандисти рф самі ж задокументували факт вбивства 1000 маріупольців», - повідомила міськрада та оприлюднила фотографії масових поховань у Мангуші.

Враховуючи інформацію від очевидців про характер та масштаби захоронень упродовж квітня, підтверджується попередня оцінка – в Мангуші поховали від 3 до 9 тис. маріупольців.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Маріуполь – убите рашистами місто, яке залишилося тільки на фото

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-