У Львові відбулася акція із закликом врятувати Маріуполь

У Львові відбулася акція із закликом врятувати Маріуполь

Фото
Укрінформ
У центрі Львова відбулася мирна акція «Почуйте і врятуйте Маріуполь».

Львів’яни та евакуйовані маріупольці закликали українську владу та світову спільноту зробити все можливе, щоб врятувати місто, його мешканців і допомогти воїнам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Місто Марії перетворилося на пекло на Землі. Ми навіть не можемо знати половини жаху, який там відбувається. Два місяці день у день Маріуполь боронять герої: бійці полку «Азов», морські піхотинці. Вони тримаються і боронять життя кожної людини. Проте у всіх них обмежена кількість часу, сил, ресурсів і шансів на життя. Сьогодні ми – близькі, рідні, друзі захисників Маріуполя, цивільних мешканців - зібралися тут, щоб закликати українську владу, світову спільноту, міжнародні організації почути українців, яких убивають і просто знищують», - зазначила ведуча акції.

Акція «Почуйте і врятуйте Маріуполь» на площі Ринок у Львові, навпроти міської ради, розпочалась о 13:00. Загалом, у центр міста прийшли близько 50 людей. Учасники акції тримали в руках плакати українською та англійською мовами: «Маріуполь, ми з вами», «Врятуйте місто Марії», Unlock Mariupol, «Маріуполь — це Україна», «АЗОВ – сталь» та інші.

«Ми закликаємо і просимо знайти вихід із цієї ситуації, припинити геноцид в Маріуполі. Ми закликаємо знайти шлях для допомоги і порятунку. Ми кричимо про Маріуполь і віримо що врешті-решт нас почують. Маріуполь – це Україна! Це наша незламна сталева фортеця, і ми не маємо права її втратити», - зазначила учасниця акції.

Акція перед міською ратушею тривала пів години, а далі учасники групами, з плакатами в руках, розійшлися по центру міста, найбільш людними вулицями, щоб звернути увагу перехожих на потребу в порятунку Маріуполя.

Читайте також: У росії не відмовились від планів застосувати хімзброю на «Азовсталі» - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч жителів, залишаються у місті ще близько 120 тисяч.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Суспільне.Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-