У росії не відмовились від планів застосувати хімзброю на «Азовсталі» - розвідка

У росії не відмовились від планів застосувати хімзброю на «Азовсталі» - розвідка

Укрінформ
У росії не відмовилися від планів застосувати хімічну зброю проти українських захисників та мирного населення, які перебувають на «Азовсталі» в Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Проти людей, які перебувають на території заводу «Азовсталь», може бути застосована хімічна зброя. Згідно з останніми даними, щоб уникнути втрат серед військовослужбовців ЗС рф, може бути здійснено так зване «викурювання» українських захисників та мирного населення з приміщень підприємства», - зазначають у ГУР.

За даними розвідки, російське керівництво планує здійснити бомбово-ракетні удари артилерійськими та авіаційними боєприпасами – носіями бойових отруйних речовин. Паралельно російські підрозділи «військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту» застосовуватимуть аерозолі з хімічною зброєю.

«Відомо, що слова президента рф в оприлюдненому ЗМІ відеофрагменті розмови з міністром оборони були вирвані із контексту. Фразу про «заняття облоги підступів до підприємства так, щоб і муха не пролетіла» слід сприймати саме в контексті – не дати можливості нікому живим вийти з катакомб. Зокрема, після застосування хімічної зброї», - наголошують розвідники.

При цьому додатковими підтвердженнями планів кремля щодо застосування хімічної зброї є «робота на випередження» – поширення брехливої інформації щодо наявності в Україні хімічної та біологічної зброї та підбір й інспекція можливих місць для зберігання боєприпасів (балонів) з бойовими отруйними речовинами, наголошують у ГУР.

Як повідомлялося, російські військові безперервно атакують маріупольську «Азовсталь», де в укриттях перебувають цивільні та військові. Армія рф скидає важкі авіабомби, обстрілює артилерією та інтенсивно концентрує сили і техніку для штурму.

Читайте також: росіяни брешуть, що рови для масових поховань під Маріуполем зробили ЗСУ

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч жителів, залишаються у місті ще близько 120 тисяч.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-