росіяни брешуть, що рови для масових поховань під Маріуполем зробили ЗСУ

росіяни брешуть, що рови для масових поховань під Маріуполем зробили ЗСУ

Укрінформ
Російські загарбники брешуть, розповсюджують фейк, що рови для масових поховань під Маріуполем зробили українські військові.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«Масові поховання. Створення фейку росіянами. Для посилення значення ролика так звана народна міліція випустила спростування інформації (про масове поховання маріупольців загарбниками у траншеї в селищі Мангуш – ред.), де вказує, що відповідні рови для масових поховань було зроблено інженерними військами України 6-11 березня. Вимушені нагадати, що на підтверджений період облаштування місць масових поховань ця територія вже знаходилась під контролем російського окупаційного корпусу», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники викликають «на службу» колишніх поліцейських

Він також зазначив, що загарбники розповідають про поховання маріупольців у трунах та індивідуальних могилах, але на фотографіях та відео можна побачити, що це теж брехня і фейкова інформація.

«Можна побачити, що вже закопані замасковані могили на фоні та серед яких йдеться зйомка, створено технікою, а не вручну. Між могилами в одному ряду відсутні відступи, необхідні для засипання та облаштування кладовища, висота ґрунту та характер насипу вказує на те, що засипання робилось шляхом застосування техніки. Зверніть увагу на реальну висоту та облаштування рядів у порівнянні з людьми (якщо так можна назвати пропагандистів). Що теж вказує на роботу техніки», - пояснив радник мера.

Читайте також: Маріуполь – убите рашистами місто, яке залишилося тільки на фото

Він підкреслив, що в зробленому загарбниками фейковому ролику відсутня будь-яка труна. «Це вказує на відсутність гробів для поховань. А з огляду на реальну неможливість виробництва трун в такої кількості, ми стверджуємо що це чергова брехня», - підкреслив Андрющенко.

Раніше він повідомляв, що у Маріуполі російські загарбники в районі об’їзної дороги облаштували кілька братських могил та у пластикових пакетах скидають туди тіла загиблих місцевих мешканців насипом. Також супутник зафіксував братську могилу в захопленому російськими військами селищі Мангуш під Маріуполем. Там можуть бути захоронені від трьох до дев'яти тисяч мирних жителів, убитих росіянами, не виключають у Маріупольській міськраді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: «Бог дивиться на місто Марії зверху» - бійці «Азову» показали зруйнований Маріуполь

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-