У понівечених росією Бучі та Ірпені українці прийшли до храмів

У понівечених росією Бучі та Ірпені українці прийшли до храмів

Фото, відео
Укрінформ
На Великдень після закінчення комендантської години українці відвідали храми в містах Буча та Ірпінь, які були зруйновані російськими загарбниками і наразі повертаються до мирного життя.

У Бучі люди прийшли на територію храму Святого Андрія Первозваного і Всіх Святих, де відбулася Великодня літургія, а після її завершення - освячення пасок. Саме біля цього храму була знайдена вже відома на весь світ братська могила жертв російського терору, де загалом виявили 117 тіл, зокрема 30 жінок та 2 дітей.

Там є вбиті, застрелені і закатовані загарбниками, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних сил України. У ці дні проходила їх ідентифікація та поховання. Тому свято Великодня проходило зі сльозами на очах.

Святкова літургія та освячення пасок в Церкві Андрія Первозванного / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: Представники ООН задокументували десятки страт цивільних у Бучі

Напередодні свята у всіх соціально - гуманітарних центрах громад жителям роздавали паски, розвозили також по селищах, лікарнях продукти та медикаменти. Гуманітарну допомогу надіслали з Івано-Франківська, Яготина, Хмельниччини, Рівненщини, Львівщини, міста Лешна та міста- побратима Пщини (Республіка Польща) та ін.

Читайте також: путін хоче «утилізувати» у Маріуполі злочинців, які чинили звірства на Київщині - «Азов»

На території Варшавського ринку в суботу вперше запрацювала виїзна торгівля. І в суботу, якраз перед Великоднем, на територію гуманітарного штабу в Бучанській Українській гімназії завітав лелека, і всі в один голос сказали, що це гарна прикмета - він принесе добру новину про Перемогу, яку ми всі дуже чекаємо.

Фото: ЛБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-