Представники ООН задокументували десятки страт цивільних у Бучі

Представники ООН задокументували десятки страт цивільних у Бучі

Укрінформ
Співробітники Управління ООН з прав людини під час місії до Бучі задокументували випадки вбивства, у тому числі шляхом самосуду, близько 50 мирних жителів.

Про це заявила Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, передає Укрінформ.

«Майже кожен жителі Бучі, з яким спілкувалися наші колеги, розповів нам про смерть родича, сусіда або навіть незнайомої людини. Ми знаємо, що потрібно зробити набагато більше, щоб розкрити те, що там сталося, і ми також знаємо, що Буча – це не поодинокий випадок», - сказала Бачелет.

Загалом Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні отримала понад 300 повідомлень про вбивства мирних жителів у містах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей, які були підконтрольні російськими загарбниками наприкінці лютого та початку березня.

Читайте також: Стефанчук зі спікером парламенту Грузії відвідали Бучу та Ірпінь

Наголошується, що російські військові без розбору обстрілювали і бомбардували населені райони, вбиваючи мирних жителів і руйнуючи лікарні, школи та іншу цивільну інфраструктуру. Це дії, які можуть бути кваліфікованими як воєнні злочини.

Також зазначається, що все частіше з’являються повідомлення щодо скоєння сексуального насильства проти жінок, чоловіків, дівчаток і хлопчиків з боку військовослужбовців рф в Україні. Зокрема до Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні надійшло 75 повідомлень про такі випадки з усієї країни, більшість з них була з Київської області.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 квітня Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 345 випадків загибелі та 2 919 випадків поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-