«Потрібна пауза просто зараз»: ООН закликає негайно припинити бої в Маріуполі

«Потрібна пауза просто зараз»: ООН закликає негайно припинити бої в Маріуполі

Укрінформ
Координатор ООН з кризи в Україні Амін Авад закликав негайно припинити бойові дії в Маріуполі для евакуації мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«У Маріуполі на кону стоять життя десятків тисяч, у тому числі жінок, дітей та людей похилого віку. Нам потрібна пауза між боями просто зараз, щоб врятувати життя», – йдеться у заяві Авада.

Координатор ООН підкреслив, що «чим довше ми будемо чекати, тим більше життів буде під загрозою. Їм потрібно дозволити безпечно евакуюватися зараз, сьогодні. Завтра може бути надто пізно».

Читайте також: росія відмовилась припинити обстріли на Великдень для евакуації з Маріуполя

У заяві ООН сказано, що приблизно 100 тис. мирних жителів перебувають у пастці в Маріуполі, який зазнав потужних бомбардувань протягом кількох тижнів облоги російськими військами.

Авад сказав, що православний Великдень, який відзначають і в росії, і в Україні, надав можливість припинити військові дії.

Читайте також: «Бог дивиться на місто Марії зверху» - бійці «Азову» показали зруйнований Маріуполь

«Під час рідкісного календарного збігу релігійних свят православного Великодня, Песаха та Рамадану настав час зосередитися на нашій спільній людяності, відкинувши розбіжності», - наголосив координатор ООН з кризи в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав росію та Україну у зв’язку з Великоднем оголосити з четверга по неділю чотириденну гуманітарну паузу.

Читайте також: На Великдень у Маріуполі ворог скидає бомби на голови дітей – «Азов»

Вже два місяці триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-