росія відмовляється відкрити з «Азовсталі» коридор для цивільних

росія відмовляється відкрити з «Азовсталі» коридор для цивільних

Укрінформ
Російські військові відмовляються відкрити коридор для цивільних громадян для виведення їх із підвалів «Азовсталі» у Маріуполі, цинічно вдаючи, що вони не розуміють різницю між ним та коридором для здачі в полон військових.

Про це віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Бувають коридори для здачі в полон. росіяни відкрили такий, але він нам не потрібен. Бо наші військові не хочуть здаватися їм у полон. Бувають гуманітарні коридори для евакуації цивільних із зони бойових дій. Нам потрібен такий коридор з «Азовсталі», щоб евакуювати звідти жінок, дітей та людей похилого віку. росіяни відмовляються відкрити коридор для цивільних, цинічно вдаючи, що вони не розуміють різницю між коридором для здачі в полон військових і гуманітарним коридором для евакуації цивільних. Все вони розуміють. Просто таким чином вони намагаються додатково тиснути на наших військових», - зазначила Верещук.

Читайте також: путін наказав припинити штурм «Азовсталі» і встановити блокаду

За її словами, деякі офіційні російські спікери не соромляться озвучувати брехню, що нібито гуманітарний коридор надано, але наші цивільні чомусь не хочуть ним скористатися.

«Нам важливо, щоб міжнародні ЗМІ чітко розуміли правду: росіяни бояться штурмувати Азовсталь, але при цьому вони свідомо та цинічно не випускають з «Азовсталі» цивільних, намагаючись таким чином додатково тиснути на наших військових. Вкотре звертаємося до світових лідерів і світової спільноти негайно докласти всіх зусиль для відкриття гуманітарного коридору з Азовсталі для жінок, дітей та осіб похилого віку», - підкреслила міністр.

Читайте також: путін хоче «утилізувати» у Маріуполі злочинців, які чинили звірства на Київщині - «Азов»

За її даними, нині там перебувають українські військові та приблизно 1000 цивільних.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня з Маріуполя по гуманітарному коридору виїхали чотири евакуаційні автобуси, 21 квітня влада планувала продовжити евакуацію, але через ворожі обстріли не змогли це зробити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-