Місія виконана: евакуаційні автобуси з 79 маріупольцями дісталися Запоріжжя

Місія виконана: евакуаційні автобуси з 79 маріупольцями дісталися Запоріжжя

Відео
Укрінформ
Автобуси з 79 евакуйованими з Маріуполя громадянами доїхали до Запоріжжя. Дорогою евакуаційна колона потрапила в "пастку" - забуксувала на розмитій ґрунтовій дорозі біля села Кам'янське.

Допомогу їм надали рятувальники, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

"Внаслідок несприятливих погодних умов об'їзну дорогу поблизу села Кам'янське розмило. Вже втретє на цьому відрізку ґрунтового шляху, який місцеві після підриву російськими окупантами автомобільного мосту охрестили Дорогою життя, рятувальники надали допомогу водіям. В 3 автобусах перебували 79 громадян з Маріуполя, що вимушені покинути рідну домівку і прибути до Запоріжжя у пошуках безпеки", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що завдяки оперативним діям рятувальників, які впродовж двох годин допомагали транспортним засобам вибратися з пастки, автобуси змогли продовжити рух.

Від ГУ ДСНС було залучено дві одиниці спеціальної техніки підвищеної прохідності та шість рятувальників.

Читайте також: Біля Маріуполя загарбники влаштували чотири фільтраційні центри, де катують держслужбовців - мер

Також повідомляють, що автобуси з евакуйованими супроводжував оперативно-рятувальний автомобіль з двома працівниками ДСНС. Окупанти підвезли людей до точки збору в "сірій зоні", де чекали рятувальники, автобуси і швидкі. Наразі всі люди в безпеці.

Як повідомлялось, цим 79 мешканцям Маріуполя вдалося залишити місто гуманітарним коридором учора, 20 квітня.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу, не дають можливості евакуювати людей.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Для евакуації жителів Маріуполя потрібний стійкий режим припинення вогню – мер

Із заблокованого Маріуполя загалом з 24 лютого евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних тривають.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-