Для евакуації жителів Маріуполя потрібний стійкий режим припинення вогню – мер

Для евакуації жителів Маріуполя потрібний стійкий режим припинення вогню – мер

Відео
Укрінформ
Для евакуації жителів Маріуполя, які ховаються в укриттях меткомбінату «Азовсталь», треба, щоб настав стійкий режим припинення вогню.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, сьогодні немає змоги евакуювати мирних мешканців Маріуполя. Ми просимо, щоб був стійкий режим припинення вогню. Треба хоч одну добу, щоб ми мали змогу врятувати наших мешканців, які там (в укритті Азовсталі - ред.) переховуються вже 57 діб поспіль», - сказав Бойченко.

За його словами, Азовсталь наразі постійно бомбардують, тому евакуювати людей звідти неможливо.

«57 діб поспіль місто і виключно там, де сьогодні мешканці ховаються, все це бомбардують, бомбардують і бомбардують. І ми залучили вже всіх міжнародних партнерів, просимо, щоб нам дали «режим тиші», щоб нам дали змогу розпочати евакуацію. І потім щоб ми евакуювали місцеве населення на підконтрольну частину нашої держави», - повторив міський голова.

Читайте також: Біля Маріуполя загарбники влаштували чотири фільтраційні центри, де катують держслужбовців - мер

Він зазначив, що «за нашими оцінками, 300 – 1000 мешканців Маріуполя ховаються сьогодні на Азовсталі, і щоб мати змогу порахувати, потрібен «режим тиші», хоч одну добу, щоб побачити, «живі вони, чи не живі» і порахувати, скільки їх залишається.

Нагадаємо, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебуває близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Агресія росії спричинила в місті одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Ситуація у Маріуполі від учора практично не зміниласяЗеленський

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

У четвер в ЗМІ з’явилася інформація, що президент рф володимир путін назвав штурм промислової зони заводу «Азовсталь» у Маріуполі недоцільним, наказав главі міноборони сергію шойгу відмінити його і встановити блокаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-