На Луганщині п'ятьох поліцейських підозрюють у держзраді

На Луганщині п'ятьох поліцейських підозрюють у держзраді

Укрінформ
На Луганщині п'ятеро поліцейських добровільно перейшли на службу до загарбників, щодо них розпочато кримінальні провадження за фактами державної зради.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Луганської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За даними слідства, діючі працівники поліції, попри складеної ними присяги, в умовах, коли український народ героїчно протистоїть російському агресору, зрадили українській державі та всьому українському народові", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що під час тимчасової окупації населених пунктів Луганської області співробітники поліції, маючи намір перейти на бік загарбника, зустрілися з представниками так званої "лнр", що є частиною окупаційної адміністрації рф. У ході спілкування підозрювані надали ватажкам бойовиків псевдореспубліки згоду на добровільний вступ до лав їхніх новостворених незаконних структур.

"Таким чином фігуранти добровільно розпочали "службу" в так званих "Старобельском, Новопсковском та Новоайдарском ровд мвд лнр", - указують у прокуратурі.

Читайте також: Мер Маріуполя звинуватив депутатів від ОПЗЖ у співпраці з ворогом

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України), здійснюється слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у Сєвєродонецьку) територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську, оперативний супровід – Луганське управління ДВБ Нацполіції. Підозрюваним оголошено підозру.

За вчинене підозрюваним загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-