У Хмельницькому викрили жінку, яка передавала в росію координати військових об'єктів

У Хмельницькому викрили жінку, яка передавала в росію координати військових об'єктів

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому СБУ викрила жінку, яка передавала російській спецслужбі координати військових та інфраструктурних об’єктів області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Хмельницькій області.

«У Хмельницькому Служба безпеки України викрила та затримала місцеву мешканку, яка допомагала окупантам. Вона збирала та передавала розвіддані представнику спецслужби рф. «Роботодавців» знайшла у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники». За винагороду виконувала їхні «замовлення»: встановлювала координати розташування об'єктів військової та критичної інфраструтури області. Мітки з точною локацією відправляла куратору через месенджери», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оплату жінка отримувала з рахунків санкційних небанківських електронних платіжних систем.

За інформацією спецслужби, зловмисниця також займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Жінка поширювала матеріали із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовуванням російської агресії та дискредитацією української влади і ЗСУ.

Для розповсюдження пропагандистських «дописів» та репостів із російськими наративами вона створила інформаційний паблік у соцмережі Фейсбук.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про оголошення їй підозри у державній зраді.

Читайте також: На Житомирщині викрили чоловіка, який закликав військових рф фізично знищувати українців

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-