На Житомирщині викрили чоловіка, який закликав військових рф фізично знищувати українців

На Житомирщині викрили чоловіка, який закликав військових рф фізично знищувати українців

Фото
Укрінформ
На Житомирщині викрили чоловіка, який в соцмережах закликав військових рф фізично знищувати українців, вказуючи головними цілями вищі органи державної влади.

Про це у Фейсбуці повідомляє Житомирська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Колабораційну діяльність інкримінують жителю міста Коростишева. Підозрюваний з початку широкомасштабного збройного вторгнення, використовуючи акаунт під своїм іменем у соцмережі забороненої групи, активно перепощував дописи інтернет-спільнот російської федерації, в яких схвалювалися дії країни-агресора. Колаборант називав окупантів «братами» та закликав їх швидше «добити нацистів», вказуючи для ворога ціль – Офіс Президента, Верховну Раду та силові відомства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прихильник рашистів поширював пости про фізичне знищення українців, закликав нікому не робити поблажок, а повністю провести «денацифікацію і демілітаризацію бандерівської республіки». Свої дописи він рясно ілюстував фото- та відео-зображеннями державних і військових посадовців росії, закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора.

Читайте також: На Житомирщині судитимуть священника-колаборанта

Чоловікові повідомлено про підозру у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Фейсбук Житомирська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-