На Житомирщині судитимуть священника-колаборанта

На Житомирщині судитимуть священника-колаборанта

Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці викрили 64-річного настоятеля храму УПЦ московського патріархату, який публічно підтримував збройне вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Установлено, що 64-річний настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм «цінні» настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, священник намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу.

Колаборант також стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а Збройні сили України.

Зазначається, що парафіяни повідомили про суперечку зі священником до правоохоронних органів. Прокурори Новоград-Волинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Читайте також: УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-