УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній

УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній

Укрінформ
УПЦ (МП) є останнім форпостом для президента рф путіна в Україні.

Про це заявив в ефірі національного телемарафону предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що для путіна, для російської федерації церква відіграє дуже важливу роль, церква практично є тим останнім форпостом підтримки путіна в Україні. І тому визнана Православна церква України є перешкодою щодо втілення тих ідей «руского міра» про «єдиний народ», про так звану «святу русь», і звичайно, єдина церква в україні для них є проблемою. І вони робили все від них залежне для того, щоб розділяти православних українців в Україні, але це не вдалося і не вдасться», - сказав Епіфаній.

Водночас він зазначив, що «російська церква в росії не є церквою як такою, це є певний департамент у справах релігій російської держави».

«І російська держава в особі путіна її використовує в своїх цілях і не тільки на території росії, а й на території України і Білорусі», - підкреслив митрополит.

Він додав, що зараз очільники інших помісних православних церков звертаються до очільника РПЦ посприяти припиненню війни, яка точиться в Україні, але з його боку не було жодного слова щодо її припинення, «а навпаки, він благословляє російську армію, щоб нищити невинних українців».

Глава ПЦУ зауважив, що в церкві не існує трибуналу, але покарання за це неминуче.

«Найперше, ми повинні розуміти, що якщо людина не отримує тут покарання за свої злочини, на землі, то неодмінно буде суд Божий, і звичайно, що і очільник РПЦ Кирил (Гундяєв) дістане по заслузі за те, що він бере участь у цій страшній війні щодо знищення українців», - наголосив владика Епіфаній.

Як повідомлялося, 28 лютого на території кафедрального собору Михайлівського Золотоверхого монастиря на предстоятеля Православної церкви України Епіфанія диверсійна група готувала замах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-