загарбники вивозять зерно та продукти з окупованих територій - Денісова

загарбники вивозять зерно та продукти з окупованих територій - Денісова

Укрінформ
російські окупанти вивозять зерно та харчові продукти з тимчасово окупованих територій.

Про це в Телеграмі написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

"Жителі ТОТ АР Крим повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано «зерно». Усі вони належать «северо-кавказкой железной дороге». Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. ТОТ АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має", - написала Денісова.

Вона зазначила, що Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових, і наразі там розміщена велика кількість зерносховищ.

Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту.

Також, за ії словами, очевидці з АР Крим повідомляють, що на півострові розпочався продаж овочів, вивезених з тимчасово окупованої території Херсонщини.

Читайте також: росія втягує у війну підлітків з тимчасово окупованих територій — Денісова

"Вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні", - наголосила Денісова.

Раніше Омбудсман заявляла, що загарбники не допускають до Херсонської області гуманітарні вантажі, а награбоване майно, харчові продукти, сільськогосподарську техніку та обладнання відправляють до тимчасово окупованого Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-