На Вінниччині пішла до суду справа проросійського пропагандиста

На Вінниччині пішла до суду справа проросійського пропагандиста

Укрінформ
Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Вінницької області, який у соцмережах виправдовував і пропагував російську агресію.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 56-річного жителя Вінницької області, який обвинувачується у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ст. 436-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звинувачуваний на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі «Одноклассники» поширював антиукраїнські матеріали. А саме - виправдовував збройну агресію росії проти України, розпочату в 2014 році, та прославляв осіб, які ініціювали війну.

За вчинення такого злочину передбачається покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: ЦПД оприлюднив нову добірку фейків від російської пропаганди

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ Вінницької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині викрили чоловіка, який в соцмережах закликав військових рф фізично знищувати українців, вказуючи головними цілями вищі органи державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-