ЦПД оприлюднив нову добірку фейків від російської пропаганди

ЦПД оприлюднив нову добірку фейків від російської пропаганди

Укрінформ
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України оприлюднили добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які російська пропаганда спродукувала впродовж 20 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

За даними Центру, попри спростування Президентом Володимиром Зеленським інформації про нібито отримання Україною документа щодо переговорів, речниця міністерства зовнішніх справ росії захарова заявила, що "москва передала Києву проєкт документа... ще 15 квітня, але досі не отримала жодної реакції".

У ЦПД застерігають: подібні заяви мзс рф є маніпуляцією.

Маніпулятивним ходом є також поширення роспропагандою інформації про те, що російські слідчі оглянули маріупольську лікарню, яка нібито "зазнала українських обстрілів" та "виявили десятки тіл мирних жителів".

Крім того, загарбники зазначили, що "зафіксували сліди вчинення українськими військовими злочинів".

Читайте також: ЦПД спростував російський фейк, що європейці почали платити за газ у рублях

Незважаючи на повідомлення керівників батальйону "Азов" про обстріл ворогом анонсованого гуманітарного коридору, міноборони рф заявило, що "Київ зірвав оголошену збройними силами росії гуманітарну операцію на "Азовсталі".

ЦПД наголошує, що такі заяви російського відомства також є маніпуляцією.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда створила новий фейк про кол-центр Збройних сил України, працівники якого нібито будуть поширювати фейкові повідомлення про мінування цивільних об'єктів росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-