рф бреше, що Україна протидіє евакуації людей з «Азовсталі» у Маріуполі - РНБО

рф бреше, що Україна протидіє евакуації людей з «Азовсталі» у Маріуполі - РНБО

Укрінформ
росіяни поширюють брехню про нібито використання українськими військовими автівок місії ОБСЄ, також російські пропагандисти заявили про те, що українська сторона начебто протидіє евакуації громадян з "Азовсталі" у Маріуполі.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"російські пропагандисти повідомили, що «рф заявила в ООН про використання українськими бойовиками 8 автомобілів ОБСЄ». Водночас наголошується, що "організація замовчувала факти викрадення її автомобілів". Застерігаємо: це – фейк!" - застерігають у Центрі протидії дезінформації.

Читайте також: Сьогодні з Маріуполя мають евакуювати жінок, дітей та людей похилого віку

Також у Центрі повідомили, що російська пропаганда вдається до маніпуляцій стосовно евакуаціїї з "Азовсталі" у Маріуполі мирних громадян.

"Незважаючи на те, що пропагандисти заявили про евакуацію понад 140 осіб з території «Азовсталі», міноборони рф повідомило, що 19 квітня гумкоридором ніхто не скористався. "Причиною цього стало те, що Київ обманює свій народ, переконуючи у відсутності можливості евакуації". Застерігаємо: це – маніпуляція!" - наголошують в Центрі.

Читайте також: Опір у Маріуполі свідчить про нездатність рф швидко досягти своїх цілей — британська розвідка

Також, за даними Центру протидії дезінформації, ЗМІ росії повідомили про "виявлення документів, що доводять невиконання Києвом міжнародних зобов’язань з видачі злочинців, у тому числі тих, що брали участь в операції на Донбасі та перебувають у міжнародному розшуку". Як наголошують в ЦПД при РНБО, це також – дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО України спростував інформацію «РИА Новости» про те, що «європейські покупці почали сплачувати за газ за новою схемою».

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-