Псевдореферендум на Запоріжжі: загарбники «приєднали» один із населених пунктів до «днр»

Псевдореферендум на Запоріжжі: загарбники «приєднали» один із населених пунктів до «днр»

Укрінформ
Мешканців тимчасово захопленої Розівської ОТГ змусили взяти участь у так званому “референдумі” та проголосувати за “тимчасове приєднання до "днр”.

Про це в коментарі сказав голова Пологівської РДА Артур Крупський, передає Укрінформ.

“2 березня 2022 року було окуповано територію Розівської ОТГ. Окупанти деякий час проводили роботу з місцевим населенням, проводили так званий перепис. Потім вивісили прапори так званих л/днр і був приїзд одного з “ватажків” терорганізации "днр". Сьогодні ми маємо інформацію, що з місцевим населенням була проведена робота з боку окупантів”, - говорить очільник району.

За його інформацією, людей запросили в місцевий будинок культури для участі в зібранні, в якому взяли участь переважно люди похилого віку та переселенці з Маріуполя.

“Там було озвучено про так званий референдум або волевиявлення людей за те, щоби “провести вибори мера, нового активу села, а потім звернення до республіки "днр" про тимчасове, поки не буде захоплено Запоріжжя”, - додав він.

Читайте також: рашисти планують провокації до псевдореферендуму на Херсонщині – викатують техніку для обстрілів

У РДА референдум називають “фейковою” подією, яка перш за все несе велику загрозу мешканцям громади, і запевняють, що не визнають і не будуть визнавати таких дій.

Відповідна заява вже направлена в СБУ і правоохоронні органи, всі прізвища і імена колаборантів відомі.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські військові готують низку псевдореферендумів для «легалізації» окупаційних адміністрацій. Так, на тимчасово захопленій території Херсонської області друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети для проведення голосування на «референдумі» зі створення чергової псевдореспубліки «хнр».

У ГУР Міноборони зазначають, що «референдум» щодо обрання мера та адміністративного приєднання до тимчасово окупованого Криму готується також у місті Снігурівка Миколаївської області. Жителів закликають у визначений час прийти на дільниці. Захід організовують проросійськи налаштовані голова місцевої ради Тетяна Мезіна та колишній голова Олександр Ларченко.

Читайте також: За «референдуми» у тимчасово окупованих містах на колаборантів чекає в'язниця – ОП

Крім того, у захопленій Снігурівці Запорізької області розпочато перепис населення осіб пенсійного віку. Росіяни анонсують встановлення до 1 вересня російської адміністрації, відкриття відділення «пошти росії», запуск мобільного зв’язку та інтернет-послуг від російських провайдерів, введення в обіг російських рублів. Є інформація про початок оформлення російських паспортів, у тому числі - закордонних.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-