СБУ нейтралізувала групу «сплячих агентів» російської фсб у Дніпрі

СБУ нейтралізувала групу «сплячих агентів» російської фсб у Дніпрі

Укрінформ
Служба безпеки України нейтралізувала у Дніпрі групу «сплячих агентів» російської фсб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Поки міністерство оборони рф вигадує чергові нісенітниці про СБУ (цього разу про те, що вона нібито планує перевдягти своїх співробітників у форму окупантів та влаштувати розстріл місцевого населення на Одещині), українська спецслужба ефективно працює. На будь-які фейки ми відповідаємо цілком конкретними результатами нашої реальної роботи, які дуже дошкуляють ворогу», - ідеться у повідомленні.

Зокрема СБУ затримала одного з керівників структурного підрозділу Донецької залізниці, який був завербований росією та мав збирати дані про переміщення техніки Збройних сил України і дислокацію блокпостів.

Іншого колаборанта схопили у Києві. Ним виявився посадовець центрального офісу Укрзалізниці. З початку повномасштабної агресії рф проти України він закликав колег підтримати агресора. Зокрема робив масову розсилку ворожої агітації на месенджери працівників підприємства.

Крім того, під час тимчасового захоплення російськими військами Ірпеня, Бучі та Ворзеля чоловік допомагав загарбникам зорієнтуватися на місцевості для облаштування позицій і мародерства.

У Дніпрі спецпризначенці СБУ затримали «сплячу» диверсійну групу агентів фсб у складі трьох місцевих жителів. Під кураторством ворожих спецслужб вони вели в регіоні диверсійну та розвідувальну діяльність. Агенти повідомили слідству, що група була сформована ще у 2015 році та одразу «законсервована». Час від часу вони виконували окремі доручення фсб. А нещодавно ворог активізував їхню роботу та віддав наказ посилено стежити за об’єктами критичної та військової інфраструктури, а також підпалити приміщення патріотичних громадських організацій для формування у росЗМІ вигідної «картинки».

Серед останніх завдань диверсантів – проникнути до лав місцевої Тероборони і здобути дані про функціонування штабів Національної гвардії та ЗСУ. Попри легенду, СБУ вчасно їх викрила.

У Львівській області СБУ затримала чиновницю одного з «міністерств» тимчасово окупованого Криму, яка сприяла утвердженню окупаційної влади рф на півострові. Вона публічно підтримувала агресію росії та злочини російських військових.

Читайте також: Керівництво рф наказало «зрівняти із землею» Азовсталь – СБУ перехопила розмову

Зі слів жінки, у Львів вона «приехала по семейным обстоятельствам» і не розраховувала, що її ідентифікують.

У Луганській області СБУ затримала ворожого агента, якого росія «закинула» в Україну за тиждень до початку війни. Ним виявився чоловік, який щойно вийшов із СІЗО в рф. росіяни закріпили за ним територію проведення операції Об’єднаних сил. Він мав проводити розвідку району та фотографувати позиції ЗСУ.

Усіх фігурантів затримали.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Луганській області правоохоронці затримали жительку Лисичанська, яка як модератор одного з місцевих телеграм-каналів передала адміністратору каналу інформацію про місце дислокації підрозділу ЗСУ, після чого будівля, де перебували військовослужбовці, та прилеглі до неї будинки були обстріляні артилерією російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-