На Запоріжжі загарбники вимагають від підприємців «данину» та змушують возити товари з Криму

На Запоріжжі загарбники вимагають від підприємців «данину» та змушують возити товари з Криму

Укрінформ
У Запорізькій області на тимчасово захоплених територіях військові рф залякують підприємців та змушують платити "данину".

Про це у Фейсбуці повідомляє речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф'єв, передає Укрінформ.

"В Токмаку підприємці змушені сплачувати податки на користь окупантів. Крім того, токмачанам видали перепустки в анексований росіянами Крим, адже лише звідти їм дозволено привозити продукти та товари першої необхідності у свої магазини", - зазначив він.

Мешканці Дніпрорудного повідомляють, що в місті лунали постріли. В ОВА припускають, що таким чином росіяни намагаються залякати місцевих підприємців, адже наразі їм дозволили торгувати на ринку лише за умови, що 20% свого прибутку вони будуть віддавати загарбникам.

Читайте також: Награбоване на Херсонщині майно загарбники відправляють у Крим - Денісова

Також російські військові привласнюють гроші, спрямовані на виплату пенсій та соціальної допомоги, блокують та грабують гуманітарну допомогу, таким чином доводячи до голоду мешканців Запорізької та Херсонської областей.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-