На Луганщині двом керівникам тергромад оголосили підозру у держзраді

На Луганщині двом керівникам тергромад оголосили підозру у держзраді

Укрінформ
Правоохоронці підозрюють у державній зраді та переході на бік ворога очільників Марківської та Міловської територіальних громад на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«​За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури головам Марківської та Міловської об’єднаних територіальних громад Луганської області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», - уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, ці очільники тергромад умисно вчинили і продовжують вчиняти дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності і держбезпеці України.

Читайте також: Стали на бік ворога: до суду передали обвинувальні акти щодо сімох держзрадників

«Підозрювані перейшли на бік країни-агресора та в умовах воєнного стану надали представникам рф допомогу у проведенні підривної діяльності проти України», - зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Рада посилила покарання за колабораціонізм - до 15 років з конфіскацією

Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-