Стали на бік ворога: до суду передали обвинувальні акти щодо сімох держзрадників

Стали на бік ворога: до суду передали обвинувальні акти щодо сімох держзрадників

Укрінформ
На Вінниччині прокуратура передала до суду обвинувальні акти стосовно семи зрадників, які перейшли на бік ворога.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальні акти стосовно семи громадян України, які обвинувачуються у державній зраді, а саме – в переході на бік ворога в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особи, які фактично проживають на тимчасово окупованій території України – так званій «днр», знаючи про запровадження в Україні воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією росії проти України, у період 24-25 лютого стали на облік у військовому комісаріаті так званої «днр» у Донецькій області.

Читайте також: Справа про держзраду: керівника прокуратури Миколаєва арештували без права на заставу

Чоловіки були внесені до особового складу зс рф, отримавши відповідні посади та військові звання, а також – стрілецьку зброю та військову форму зразка зс рф. Після цього вказані громадяни разом з іншими військовослужбовцями вибули з тимчасово окупованої території Донецької області на підконтрольну Україні територію для участі у бойових діях.

Під час бойового зіткнення зі Збройними Силами України 13 березня на території Миколаївської області ці особи були захоплені в полон українськими військовими та доставлені до правоохоронних органів. Ці обставини та здобуті докази вказують на умисні діяння, вчинені громадянами України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ Вінницької обласної прокуратури.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, громадянам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-