Журналістів у Новій Каховці під дулами автоматів змушують давати інтерв'ю росЗМІ

Журналістів у Новій Каховці під дулами автоматів змушують давати інтерв'ю росЗМІ

Фото
Укрінформ
Російські загарбники примушують журналістів та їхніх родичів на тимчасово захоплених територіях Херсонської області давати інтерв'ю російським ЗМІ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці розповіла донька головного редактора інтернет-видання «Нова Каховка.City» Олександра Гунька - Оксана Гунько, інформує у Телеграм-каналі НСЖУ.

«В умовах війни і терору журналістам в окупації працювати неможливо. Хіба що писати на нейтральні теми», - йдеться у повідомленні.

Вона пояснила, що її батька змусили під дулами автоматів та з загрозами розправи з близькими дати інтерв'ю російському ТБ.

Читайте також: Мер захопленої Каховки відмовився працювати з росіянами і виїхав з міста

є

Колаж НСЖУ

За її словами, ситуація в тимчасово окупованому місті складна - люди відключені від українського телебачення, немає інтернету і мобільного зв'язку, «це ГУЛАГ в сучасному форматі». Бо лишити сучасну людину інформації - це лишити її свободи.

«Боже, бережи Нову Каховку-Україну!», - написала Оксана Гунько.

Як своєю чергою зазначив у Фейсбуці каховський журналіст Олег Батурін, який сам був викрадений росіянами 12 березня і провів у неволі майже вісім днів, російські окупанти примусили головного редактора сайту "Нова Каховка Сіті" Олександра Гунька взяти участь у зйомках постановочного відеосюжету для російських пропагандистських помийок.

«Вперше в житті чую, як Олександр Гунько говорить абсолютно неприродною для нього мовою. Бачу сліди від побоїв, які дбайливо заховані режисерами цього відео. Уявляю, що йому довелося пережити під час полону», - зазначив Батурін.

Читайте також: В окупованій Каховці діятиме «воєнна поліція» загарбників

Про викрадення Олександра Гунька стало відомо 3 квітня. У його помешканні військові терористи з росії провели незаконний обшук, викрали телефони та електронні пристрої. За три дні його відпустили на волю, написав Батурін.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти мирних людей. Також вони викрадають мешканців області, серед яких активісти, керівники громад, депутати, учасники АТО.

Спеціалісти Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити своїх представників до Херсонської області для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню з тюремних камер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-