В окупованій Каховці діятиме «воєнна поліція» загарбників

В окупованій Каховці діятиме «воєнна поліція» загарбників

Укрінформ
У тимчасово захопленій Каховці на Херсонщині припиняє патрулювання громадське формування «Щит», відтепер місто «патрулюватиме» так звана «воєнна поліція».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Каховська міська територіальна громада.

«Шановні каховчани і мешканці нашої громади! Велике прохання уважно прочитати текст і дослухатись до нього. З цієї ночі ГФ «Щит» припиняє патрулювання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що патрулювати місто буде «воєнна поліція». Містян закликають берегти себе, дотримуватись комендантської години і не провокувати загарбників.

Читайте також: Загарбники силою «відсторонили» мера Каховки, його заступника забрали на допит

Як повідомлялося, у Каховці на Херсонщині російські загарбники повернули п’ятьох місцевих жителів – чотирьох чоловіків та одну жінку, які були викрадені під час проведення мирного мітингу 3 квітня, водночас вони утримують ще двох містян, викрадених з власних помешкань.

російські військові викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Загарбники тримають викрадених людей у тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів.

Читайте також: В Ізюмі ворог примусово вивозить місцеве населення до росії - Генштаб

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Загарбники застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-