Мер захопленої Каховки відмовився працювати з росіянами і виїхав з міста

Мер захопленої Каховки відмовився працювати з росіянами і виїхав з міста

Укрінформ
Міський голова Каховки на Херсонщині Віталій Немерець, який не погодився співпрацювати із загарбниками, виїхав із захопленого військами рф міста на підконтрольну українській армії територію.

Про це він повідомив у Фейсбуці на сторінці Каховської територіальної громади, передає Укрінформ.

«Через те, що я не захотів співпрацювати з російськими окупантами, життю моєї сім'ї та мені особисто загрожувала реальна небезпека. Вважаю, що від мертвого мера або мера десь у підвалі користі громаді немає. Тому я прийняв рішення виїхати з тимчасово окупованої Каховщини на підконтрольну ЗСУ територію», – йдеться у повідомленні.

Немерець наголосив, що і надалі працює і працюватиме на благо Каховської громади. Усунути його з посади або прийняти відставку можуть лише більшість депутатів міської ради на легітимній сесії, а не вказівки окупаційної влади.

Він також висловив надію на якнайшвидше повернення додому своїх колег, міських голів Таврійська і Голої Пристані – Миколи Різака і Олександра Бабича, та голови Милівської сільської громади Олега Яхнієнка. А також всіх інших підступно викрадених українців.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня озброєні військові рф прийшли на засідання міськвиконкому Каховки і призначили «керувати» містом Павла Філіпчука, який донедавна жив у російському місті Сочі і повернувся за кілька днів до нападу рф на Україну. Крім того, загарбники призначили «своїх людей» на посади керівників поліції і водоканалу.

Читайте також: Херсонщина потребує гуманітарної допомоги та евакуації - зведення ОВА

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-