У Львові відкрили перший регіональний інтерактивний освітній простір для дітей-переселенців

У Львові відкрили перший регіональний інтерактивний освітній простір для дітей-переселенців

Фото
Укрінформ
Мала академія наук України у партнерстві зі «Львівською політехнікою» відкрила перший із мережі регіональних інтерактивних освітніх просторів. 

Їх планується створювати по всій країні для підтримки та надання доступу до освіти дітям, які змушені були полишити свої домівки через війну. Про це Укрінформу повідомила комунікаційна менеджерка МАН Лєда Саражина.

«Експозиція складається з 50-ти експонатів з київського Музею науки, ряду експонатів одеського Музею цікавої науки та Tech Startup School», - розповіла Саражина.

У просторі представлені експозиційні зони фізики, оптики та дзеркал, математики, людини, великих винаходів, інновацій, випробування власних сил та виставки, присвяченій першому українському космонавту Леонідові Каденюку. Тут діє той самий принцип, що й у Музеї науки на ВДНГ: відвідувачам заборонено НЕ торкатися експонатів! Усе можна (і потрібно) пробувати на міцність, досліджувати та взаємодіяти. А замість екскурсоводів у просторі працюють інтерпретатори, які допомагають знаходити відповіді на запитання і відкривати нове. 

У Львові відкрили перший регіональний інтерактивний освітній простір для дітей-переселенців

Команда Музею науки підготувала інтерактивні освітні програми, серед яких наукове шоу «Хімія сніданку» для всієї родини; науковий оркестр «Бум-бум труби» для родин із дітьми від 6 років; воркшоп «Наука звуку» для учасників 7–13 років; воркшоп «А що, так можна було?» для родин із дітьми від 5 років; воркшоп «Можливості мого тіла» для відвідувачів від 9 років.

«На українську освіту чекає новий етап і ще потужніший розвиток: ми відбудуємо зруйновані школи, проведемо необхідні реформи та дамо поштовх науковому процесу, на який орієнтуватиметься світ. Проте для цього важливо вкладатися в освіту та психологічний добробут дітей уже зараз. Один із кроків — відкриття наукового простору Музею науки МАН у Львові для дітей міста та тих, яких вдалося тимчасово прихистити тут», - розповів під час відкриття простору перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Читайте також: В Україні створять онлайн-академію для евакуйованих школярів

Президент МАН Станіслав Довгий наголосив, що незабаром може бути відкритий ще один освітній простір в місті Ужгород.

«Через повномасштабне військове вторгнення росії в Україну вже близько 200 тисяч людей знайшли прихисток у Львові. У місті кілька десятків тисяч дітей, які потребують адаптації та змістовного дозвілля. Саме для того, аби підтримати їх і надати доступ до освіти, Мала академія наук вирішила кардинально змінити роботу

Музею науки. Він стане осередком для дітей, що відчули на собі війну. Ми повинні подбати про їхнє психологічне розвантаження та поступове повернення до нормального освітнього процесу. Сподіваюся, що незабаром ми зможемо відкрити ще один схожий простір на заході України в місті Ужгород», - прокоментував він.

Читайте також: Правила вступу до вишів змінені лише на 2022 рік – Шкарлет

На переконання Львівського міського голови, з відкриттям цього освітнього простору дітям буде простіше психологічно розвантажитися й адаптуватися до шкільного навчання

«Сьогодні Львів — це тимчасова домівка для десятків тисяч людей з усієї України. Серед них чимало дітей, для яких ми робимо все можливе, аби вони відчули максимум безпеки, захисту і підтримки, а також змогли продовжувати вчитися. З відкриттям освітнього простору від Музею науки МАН у Львові, я певен, дітям, які пережили війну, буде простіше психологічно розвантажитися й адаптуватися до шкільного навчання», - сказав він

Мала академія наук України поновила освітню діяльність 14 березня. За цей час вона встигла презентувати науково-освітню платформу МАН і новий сайт, на якому можна дізнатися про всі освітні програми, лекції та навчальні можливості для українських школярів і студентів.

Простір чекає на відвідувачів за адресою: Львів, вул. Січових Стрільців, 7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-