Штормова погода заважає кораблям рф атакувати Одещину

Штормова погода заважає кораблям рф атакувати Одещину

Укрінформ
Станом на 13 квітня ворожі кораблі через штормову погоду утримуються від атак на Одесу та сусідні портові міста, але намагаються прорвати лінію оборони та захопити населені пункти на південнобузькому напрямку.

Про це повідомив у Телеграмі голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, передає Укрінформ.

«Ситуація в Одеській області контрольована, а погодні умови (шторм у Чорному морі – ред.) заважають ворогу вести активні дії. Втім, у сусідній Миколаївській області рашисти намагаються прорвати наші рубежі, стягуючи техніку й особовий склад. Але підрозділи ЗСУ відбивають атаки та надійно утримують оборону, протидіючи спробам ворога пройти в напрямку Одеси», - зазначив Марченко.

Загарбники також намагаються здійснювати повітряну розвідку над Одещиною, але зусилля ворога блокують сили Протиповітряної оборони ЗСУ. Хоча залишається ймовірність завдання ракетних ударів з тимчасово окупованого Криму, додали в пресслужбі обласної військової адміністрації.

Читайте також: ЗСУ готові до провокацій з Придністров’я, про плани і виконавців усе відомо - Одеська ОВА

Зазначається, що станом на 13 квітня в Одесі поновили роботу більшість великих підприємств. Хоча, за даними директора департаменту економічного розвитку Одеської міськради Віталія Савича, не всі працюють на повну потужність. Суб’єктам малого і середнього бізнесу складніше поновлювати роботу за умов воєнного стану, тож багато підприємців переорієнтувалися на волонтерську діяльність. У цілому місцеві бюджети Одещини недоотримали у березні через війну майже 375 млн грн.

Читайте також: На Луганщині ворог кидає в атаку «гарматне м’ясо», позаду - загороджувальні загони

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі планують сформують гуманітарний хаб ООН для подальшого розподілу отримуваної з-за кордону допомоги в регіони, які найбільше її потребують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-