ЗСУ готові до провокацій з Придністров’я, про плани і виконавців усе відомо - Одеська ОВА

ЗСУ готові до провокацій з Придністров’я, про плани і виконавців усе відомо - Одеська ОВА

Укрінформ
В Одесі протягом доби не було обстрілів, але українській розвідці відомо про підготовку провокацій з боку рашистів, що дислокуються на придністровській території Молдови, на які ЗСУ готові реагувати.

Про це повідомив у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Ніч на 11 квітня пройшла на Одещині без обстрілів, хоча й під сигнали повітряної тривоги… Хочу також сказати, що в Одесі відомо про підготовку провокацій з боку рашистів, які перебувають на тимчасово окупованій придністровській території Молдови. І попередити, що про ці наміри та їхніх запланованих виконавців знаємо усе. Контрдиверсійна робота триває», - зазначив Братчук.

Речник ОВА також акцентував, що відомо про співучасть у можливих провокаціях тих, хто зрадив Батьківщину і сприяє ворогу зайти на територію України.

Читайте також: рашисти можуть вдатись до провокацій на території Придністров

Зокрема, рашисти намагаються провести мобілізацію населення до окупаційного військового контингенту на придністровській території Молдови, уточнив 10 квітня Братчук під час телемарафону #UAРАЗОМ.

«Там є імітація певних дій з боку окупаційного контингенту, що там перебуває, а також з боку так званої армії Придністров'я. Намагаються набирати людей до окупаційного корпусу. Піде він у бій чи не піде – хай перш за все думають про власне життя, якщо намагатимуться рушити через Одещину», - уточнив речник ОВА.

За його словами, особливих успіхів у наборі охочих воювати на території України рашисти не досягли.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Генштаб ЗСУ, є інформація про наміри російських збройних сил вдатись до провокацій з території Придністровського регіону Республіки Молдова. Раніше стало відомо, що на аеродромі Тирасполя здійснюється підготовка для прийому рашистських літаків.

Читайте також: Через втрати в Україні рф хоче призвати своїх звільнених військових – британська розвідка

Нагадаємо, у складі окупаційного контингенту в Придністров’ї є два батальйони рф, а також підрозділи охорони й обслуговування сховища зброї в селі Колбасна, де зберігаються танки, бронетранспортери, ЗРК і РСЗВ «Град», кулемети й автомати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-