Кладовища прямо у містах: Гайдай розповів, як на Луганщині ховають вбитих військами рф

Кладовища прямо у містах: Гайдай розповів, як на Луганщині ховають вбитих військами рф

Укрінформ
На Луганщині вбитих російськими загарбниками та померлих мешканців ховають прямо в містах. Тільки у Сєвєродонецьку за 48 днів війні зафіксовані близько 400 поховань.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Кладовища прямо в містах. Як на Луганщині у війну ховають вбитих росією та померлих мешканців Луганщини… Всі цвинтарі знаходяться не в межах міст, через обстріли поховання там неможливі», - написав очільник міста.

Він розказав, що морги у підконтрольних містах переповнені тілами померлих та загиблих цивільних. Електроенергія подається з перебоями, або відсутня взагалі. Тіла лежать також у підвалах. Зберігати їх неможливо, тож у періоди тиші між обстрілами волонтери та працівники комунальних служб ховають тіла у нових визначених місцях.

Читайте також: Єдиний електромонтер у Сєвєродонецьку повернув світло третині міста - Гайдай

За словами Гайдая, у Сєвєродонецьку ВЦА організувала нове місце поховання у відносно безпечному місці. Ями копають трактором та систематизують могили в реєстр. Кожного загиблого чи померлого природнім шляхом ховають в окремій могилі, за 48 днів війні зафіксовано близько 400 поховань. Більшість упізнані.

У Лисичанську загиблих та померлих ховають у братських могилах.

Читайте також: Із Луганщини евакуювали ще понад 300 жителів

Керівник ОВА зазначив, що складна ситуація в Попасній та Рубіжному. Через часткову окупацію міст росіянами вивіз тіл неможливий, захоронення здійснюють самі мешканці у дворах житлових секторів. Через обстріли, у певних районах, тіла залишаються лежати на вулицях. Там, куди доступ є - тіла збирають та перевозять до приміських цвинтарів. Ховають у спецпакетах, на табличках пишуть якомога більше інформації про людину.

«Прийде час і ми обов‘язково все зробимо по-людськи…Вічна пам‘ять», - підкреслив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Читайте також: Наступ російських загарбників на Луганщині гальмує затяжний дощ

24 лютого президент росії путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Фото: Сергій Гайдай, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-