Із Луганщини евакуювали ще понад 300 жителів

Із Луганщини евакуювали ще понад 300 жителів

Відео
Укрінформ
У вівторок, 12 квітня, евакуйовано більше 300 мирних жителів Луганщини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Мирні люди мають бути в безпеці. З Луганщини евакуйовано більше 300 людей… Сьогодні разом з Патрульною поліцію та волонтерами вдалося вмовити та вивезти 107 мешканців Кремінної, 115 лисичан, близько 60 мешканців Гірської громади (декілька днів звідти евакуація була неможлива через обстріли), 12 попаснян та 47 сєвєродончан», - написав очільник області.

Він зазначив, що близько 90 тисяч жителів досі знаходяться у бомбосховищах громад області. І для тих, хто залишився, завезено кілька тонн гумдопомоги: їжу, ліки, засоби гігієни. Патрульна поліція вже розвозить їх по бомбосховищах.

«Щодня ми закликаємо виїжджати. Краматорська трагедія далася взнаки - охочих евакуюватися меншає. Досі багато діток… Подбайте про власну безпеку. Якщо ми вас втратимо, за що тоді воюємо?! Бережіть себе! Автобуси чекають щоранку», - наголосив Гайдай.

Читайте також: Депортованих маріупольців вивозять до найдепресивніших регіонів росії

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, учбових закладів, пошкоджені всі лікарні.

11 квітня з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Попасне в Луганській області гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 513 людей. При цьому знову постійно порушувався режим тиші з боку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-