Нове масове поховання на Київщині: США допоможуть задокументувати воєнні злочини росії

Нове масове поховання на Київщині: США допоможуть задокументувати воєнні злочини росії

Укрінформ
США готові допомогти міжнародній команді експертів задокументувати воєнні злочини росії у селі Бузова на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це заявило у Твіттері посольство США в Україні.

«Нове масове поховання з десятками загиблих у с. Бузова поблизу Києва: росія пробує звинуватити інших, але є факти. У співпраці з Україною, ми підтримуємо багатонаціональну команду експертів з питань воєнних злочинів для документування цих звірств. Ми притягнемо винних до відповідальності», - заявили у диппредставництві.

Читайте також: «Вбивали безрозсудно, з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів рф у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка підтвердила виявлення на Київщині ще однієї братської могили з мирними жителями у селі Бузова.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що на визволених територіях Київської області продовжують знаходити свідчення звірств російських військових проти мирного населення. Зокрема, у селі Бузова виявили братську могилу, де поховані безвинно вбиті солдатами рф мирні жителі. Він додав, що місцева влада вважає - від рук окупантів загинуло щонайменше 50 тутешніх жителів.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-