Британська розвідка підтвердила виявлення на Київщині ще однієї братської могили з мирними жителями

Британська розвідка підтвердила виявлення на Київщині ще однієї братської могили з мирними жителями

Укрінформ
За даними британської розвідки, поблизу села Бузова Київської області також є братська могила із загиблими мирними українцями.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Нові докази ймовірних військових злочинів росії продовжують з’являтися після відступу рф з півночі України. Це включає повідомлення про виявлення поблизу Бузової імпровізованої могили з загиблими українськими мирними жителями», - йдеться у повідомленні.

Також британська розвідка зафіксувала нову інформацію про зґвалтування з боку російських військових.

Читайте також: У Бучі почалася ексгумація тіл з місця масового поховання

Як повідомляв Укрінформ, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що на визволених територіях Київської області продовжують знаходити свідчення звірств російських військових проти мирного населення. Зокрема, у селі Бузова виявили братську могилу, де поховані безвинно вбиті солдатами рф мирні жителі. Він додав, що місцева влада вважає - від рук окупантів загинуло щонайменше 50 тутешніх жителів.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Читайте також: Перші ознаки братської могили в Бучі з’явилися ще 10 березня - супутникові знімки

За даними генерального прокурора Ірини Венедіктової, на Київщині виявили тіла 1 222 мирних жителів, загиблих від рук російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-