Перші ознаки братської могили в Бучі з’явилися ще 10 березня - супутникові знімки

Перші ознаки братської могили в Бучі з’явилися ще 10 березня - супутникові знімки

Фото
Укрінформ
Компанія Maxar Technologies, яка збирає та публікує супутникові знімки України, повідомила, що перші ознаки появи братської могили у Бучі на території церкви Андрія Первозванного та Всіх Святих були помічені ще 10 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Останні знімки території від 31 березня показують місце могили (у Бучі – ред.) з траншеєю завдовжки приблизно 13,7 м на південно-західній частині території біля церкви», - заявили у Maxar Technologies.

У компанії також додали, що перші ознаки появи братської могили на території церкви Андрія Первозванного та Всіх Святих були помічені ще 10 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства російськими вояками цивільних.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що з визволеної від російських загарбників території Київської області наразі вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчиненими російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-