У СБУ розповіли про справи посадовців-зрадників з Луганщини

У СБУ розповіли про справи посадовців-зрадників з Луганщини

Укрінформ
СБУ розслідує злочинну діяльність посадових осіб Луганської області, які пішли на співпрацю із загарбниками.

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"СБУ на Луганщині продовжує ретельно вивчати та фіксувати діяльність зрадників, які після захоплення рашистами українських територій "перевзулись у повітрі" і пішли служити окупантам", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, крісло "заступника голови адміністрації Сватівського району" так званої "лнр" рашисти запропонували керівнику місцевої проєктної організації. Він дав на це добровільну згоду. Однак протримався на "високій посаді" менше місяця. Його та ще одного чиновника-перевертня - так званого "голову адміністрації Сватівського району" окупанти показали у пропагандистських сюжетах про те, як "люди радіють руzzкому миру". А потім, як заведено в угрупованні "лнр", кинули "на підвал", не пояснюючи причин. Очікується, що невдовзі рашисти привезуть до Сватового "більш гідних" керівників району.

Читайте також: Мер Балаклії погодився співпрацювати із загарбниками і виїхав до росії

"У тимчасово захопленому Новоайдарі колишній юрист районної ради на пропозицію окупантів добровільно виконує (поки що!) обов’язки "першого заступника голови адміністрації Новоайдарського району" т.зв. "лнр", - зазначають в СБУ.

Встановлено, що на початку російського вторгнення він допомагав окупаційним військам виявляти та затримувати ветеранів АТО/ООС, українських патріотів та волонтерів. Тепер переймається нав’язуванням місцевим мешканцям "громадянства" так званої "лнр".

Читайте також: Справа про держзраду: керівника прокуратури Миколаєва арештували без права на заставу

Пішла на службу до окупантів і заступниця керівника Щастинської міської адміністрації. Колишня чиновниця прийняла від угруповання "лнр" посаду "заступниці голови адміністрації міста Щастя" і наразі допомагає окупантам керувати тим, що залишилося від міста, яке вони вщент зруйнували.

В СБУ вважають малоймовірним, що "кар’єра" цих осіб на службі російському фашизму виявиться довгою.

Читайте також: Кива та інші «перевертні»: в Україні відкрили вже 637 справ про держзраду і колабораціонізм

За фактами державної зради СБУ розслідує провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу.

На зрадників очікує від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення.

Як повідомлялось, на Запоріжжі силовики затримали чоловіка, який коригував ворожу артилерію та збирав дані про переміщення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-